'Park Eemwijk'
Social Art project in opdracht van zorginstelling van Van Neynsel .
Ontwikkeling van de tuin van Eemwijk.

2018, 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant.
Park Eemwijk is een fantastische project dat Gerard Zaal en Erik Vink hebben mogen maken. Eemwijk is een lokatie van zorginstelling Van Neynsel. Hier wonen mensen met dementie en er wordt somatische zorg geboden voor mensen met een (chronische) aandoening of ziekte.
Gerard en Erik zijn gevraagd om een gedeelte van de tuin om te vormen voor deze specifieke groep bewoners. De tuin hebben we omgedoopt tot een Belevingstuin. Het specifieke gedeelte van de tuin was een kale, saaie omgeving. De grond was leeg en droog en de wanden, pilaren en buizen van het gebouw wat er staat waren van kaal, grijs beton en kunststof. Deze hebben we bij de rest van de tuin betrokken door ze te beschilderen, te lemen of te betimmeren. Aanvullend maakten we een kruiden- en groentetuin. Deze kruiden en groenten worden gebruikt in de keuken van de instelling.
Door middel van deze ingrepen werd de tuin een stuk aantrekkelijker. Mensen gaan nu aanzienlijk vaker en met veel plezier naar buiten, wat zorgt voor meer sociale contacten. 
Dit project is mede mogelijk gemaakt door sponsoring van materialen door:
De Kleurenfabriek, GroenRijk Den Bosch en De Kwast.